Menu

Bronnen van inkomsten.

AdvertentieAffiliate Marketing

Wat is Affiliate Marketing ?

Affiliate marketing is een onderdeel van Internet Marketing.
Adverteerders ( meestal bedrijven ) belonen hun partners ( zowel bedrijven als particulieren ) voor de gemaakte verkopen of leads (inschrijvingen/lid worden van/enquetes invullen) die via hun website op reclame doorklikken.


Vergoedingen

Er zijn verschillende soorten vergoedingen. De voornaamste zijn de CPC (per klik), CPS (per sale/verkoop) , CPL (per lead)
De keuze is aan jou wat voor type je op je website wil plaatsen om mee te verdienen. De CPC klinkt het interessantste omdat je dan een zekerheid hebt, dat als men klikt, je hiervoor een vergoeding krijgt. Terwijl men bij de andere types ook op de reclame klikt, maar dat je niet zeker bent of ze wel degelijk iets gaan aankopen of inschrijven.
Toch blijft het interessant om zeker ook CPS of CPL reclame op je site te plaatsen. Daar kan je namelijk met 1 geinteresseerde meerdere euro's mee verdienen. Vergoedingen voor CPS of CPL gaan van 1% tot soms wel 15% van de verkoop.

Mijn ervaring is dat de CPS het meeste opbrengen. Indien goed gepositioneerd.


Wie Wat Waar

Heel belangrijk is je de vraag te stellen. Wat voor reclame ga ik nu op mijn website plaatsen.
Een tip die ik hierin kan geven is : plaats reclame die verband houd met je website/blog/forum...
Heb je een website die gaat over camperen, dan plaats je vooral advertenties over reizen. Heb je een website over sport, dan plaats je bijvoorbeeld weddenschapsites.

Je hebt ook zelf de keuze van wie je reclame plaatst. Kies iets waar je zelf interesse of vertrouwen in hebt.

Waar plaats ik die reclame ? Weer je eigen keuze, weet dat je makkelijk tussen een artikel of op het einde van een artikel een lange banner kan plaatsen. Een skyscraper aan de zijkant is ook een goede plaats.

Tip : Plaats zeker niet heel je website vol met advertenties. Zo maak je jouw site ongeloofwaardig en zijn mensen meer geneigd om je site sneller te verlaten.


Speciale affiliate websites

Denk hierbij maar aan kortingwebsites. Alle kortingen die ze aanbieden zijn eigenlijk affiliatelinks waaraan ze iets verdienen.
Start zelf met een gratis blog over een bepaald onderwerp en plaats er affiliate links.
Andere voorbeelden van affiliate concepten zijn bijvoorbeeld vergelijkingssites, cashbacksites of nieuwsbrieven.


Tradedoubler

Mijn eeuwige favoriet is Tradedoubler.com. Europees leider in het aanbieden van affiliates. Bestaat als sinds het jaar 2000. Keuze uit honderden aangesloten bedrijven.


PayPro

Zeer sterk opgekomen en ook een zeer stabiele affiliate aanbieder. Keuze uit honderden aangesloten bedrijven.


Daisycon

Over deze heb ik weinig of geen informatie, ik gebruik vooral bovenstaande 2 toppers. Misschien in de toekomst.Vrijblijvend informatie

Geen enkele verplichting

Wij zullen je nooit verplichten om mee te doen, of iets te kopen. Dat beslis je geheel zelf

Het enige wat wij je bieden is informatie over interessante opportuniteiten

Lees verder